13 fraze evanghelistice care produc falși convertiți

În vremurile acestea, bisericile au dispute legate de culoarea mochetei sau a covorului de la intrare, de îmbunătățirea sau renovarea clădirii și în mod special, de modul în care bugetul de care dispun trebuie gestionat.

În tot acest timp, membrii bisericii se îndreaptă încet, dar sigur, spre iad.

A. W. Tozer spunea: “Eu sunt de părere că mii, dacă nu chiar milioane de oameni au cunoscut o oarecare experiență religioasă, acceptându-L pe Hristos în viața lor, dar cu toate acestea nu au ajuns să fie mântuiți.”

D. James Kennedy spunea și el: “Majoritatea oamenilor care aparțin unei biserici (americane), nu sunt de fapt creștini. Spun asta fără nicio urmă de îndoială, bazându-mă pe observarea comportamentului a mii de oameni, pe parcursul a 24 de ani de slujire.”

Ca biserică, ne concentrăm pe lucruri atât de superficiale. Am pierdut din vedere poate cel mai important lucru dintre toate, și anume: “Ce înseamnă mântuirea?” Teologia adevărată mă învață că mântuirea are loc atunci când un om se căiește de răul făcut și își pune toată încrederea în Isus Hristos (Faptele Apostolilor 20:21).

Aș dori să prezint treisprezece exemple prin care am redefinit modul în care un om ajunge să fie convertit cu adevărat. Am făcut asta intenționat? Nicidecum. Am creat niște expresii care conțin urme de adevăr scriptural, dar sunt interpretabile și dau naștere la înțelegeri eronate în mintea noului convertit.

1. “Fă-L pe Dumnezeu Domnul și Salvatorul tău!”

Noi înșine nu putem să-L facem pe Dumnezeu domn în viața noastră. El este Domnul și Salvatorul nostru. Noi nu suntem decât niște oameni care trăiesc în păcat și rebeliune față de El și poruncile Sale, astfel că avem nevoie de pocăință și credință.

2. "Cheamă-L pe Isus în inima ta!”

Vine Dumnezeu să locuiască în inima noastră? Cu siguranță, da! Dar întrebarea care se ridică acum este: „Cum ajunge să locuiască în inima unui om?” Acest lucru nu se poate realiza doar printr-o simplă invitație și atât. Dumnezeu poruncește ca orice om să se pocăiască și să aibă credință.

3. "Doar crede în Isus!”

“Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci, dar şi dracii cred şi se înfioară! Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică?” – Iacov 2:19, 20

Demonii cred în Isus și se înfioară. Iată că nu este suficient să crezi. Trebuie să te și pocăiești.

4. "Ai un gol în inima ta care nu poate fi umplut decât cu Dumnezeu!"

Noi oamenii, avem în inima noastră mai mult decât un gol care așteaptă să fie umplut, pentru a putea deveni ființe complete. Avem o inimă răzvrătită, stricăcioasă, înșelătoare și plină de păcate; o inimă care are nevoie să fie transformată. Pocăința și credința sunt elementele care încep procesul de curățare și transformare prin sângele lui Hristos.

5. “Acceptă-L pe Isus!”

Oare noi trebuie să-L acceptăm pe Isus? De fapt, este exact invers. Noi avem nevoie să fim acceptați de Isus. Și El o va face dacă ne pocăim și avem credință.

6. "Ia o decizie pentru Hristos!"

Tranformarea prin luarea deciziilor îl pune pe om într-o poziție de conducător în procesul salvării. Când credem în Hristos și ne pocăim, El este cel care decide să ne transforme și să ne salveze, în cele din urmă. Asta Îl poziționează automat într-un loc de conducător și inițiator al salvării noastre – așa cum i Se și cuvine.

7. “Este ușor, doar trebuie să crezi!”

Cu toate că teoria pocăinței și a credinței pare simplă, o supunere în totalitate a eului este cu totul altceva. Pocăința este grea…

8. “Dumnezeu te iubește și are un plan minunat cu viața ta!”

Singurele promisiuni pentru noii convertiți sunt prezența necazurilor, a tentațiilor, a încercării credinței și a persecuțiilor din partea celorlalți. Totuși, Dumnezeu este prezent și suveran peste toate. Dacă asta înseamnă o viață minunată, atunci așa să fie. Altfel, Isus poruncește tuturor să se pocăiască cu adevărat și să creadă în El.

9. "Vino la Isus așa cum ești!”

Într-adevăr, ar trebui să venim la Hristos păcătoși, cum suntem, dar în același timp, El așteaptă să venim cu o inimă frântă și un duh zdrobit, dovedite prin căință și credință.

10. "Vino la Isus și vei avea parte de...”

Completează spațiul gol cu ce vrei tu: bani, sănătate, o căsnicie minunată, o familie frumoasă, etc. Isus nu a promis mereu căsnicii restaurate. De fapt, El a spus că unele cămine se vor dezbina din pricina credinței - atunci când un membru al familiei se pocăiește, iar celălalt nu.

11. "Vino la Isus și vei găsi dragoste, bucurie, pace!”

Vom primi roadele duhului în schimbul pocăinței? Da. Dar dacă venim la credință căutând darurile și nu pe Cel ce le poate oferi, nu vom avea parte de niciunul din ele. În schimb, ce putem face? Să ne pocăim și să avem credință!

12. "Isus este tot ce îți lipsește!”

Nu este nici pe departe adevărat. Dumnezeul întregului Univers nu este doar un lucru care ne lipsește, pe lângă celelalte – un accesoriu. El are pretenția să fie centrul tuturor lucrurilor din viața noastră atunci când venim la credință.

13. “Hristos este mai valoros decât faima sau averea lumii!”

Această afirmație este una prea modestă. Este o insultă, chiar. Să afirmi că Isus este mai bun decât banii, e ca și cum ai spune că o friptură sofisticată este mai gustoasă decât o grămadă de gunoi. Statutul lui Dumnezeu sfidează orice comparație, dar noi Îl banalizăm prin comparații nepotrivite. În loc să facem acest lucru, ar trebui să îndemnăm pe oricine să se pocăiască și să creadă.

Dacă m-aș oferi să-ți schimb uleiul de la mașină, dar aș apărea cu o sticlă de suc de fructe și o rolă de prosoape de hârtie, mi-ai spune politicos: “Nu, mulțumesc!”. Astfel, dacă nu am permite nimănui să ne distrugă mașinile folosind tot felul de metode nepotrivite, de ce am lăsa ca Evanghelia să fie prezentată atât de ambiguu?

Ai permite unui doctor incoerent și nepriceput să-ți opereze copilul? Salvarea sufletului unui om este de departe mult mai importantă decât o apendicită.

Te implor să iei în considerare felul în care împărtășești Evanghelia cu ceilalți. Probabil, noi știm ce înseamnă toate aceste fraze, dar suntem atenți la ce pot cei netransformați să înțeleagă în urma auzirii lor? Poate avem atâția care au căzut de la credință, pentru că nu au fost niciodată transformați cu adevărat. Poate nu au înțeles că trebuie să se căiască de toate relele și să creadă în Hristos.

Dacă suntem dispuși să avem dezbateri legate de bugetul bisericii și al covorului de la intrare, nu ar trebui să fim mai preocupați de o problemă care are consecințe eterne?

Sursa - https://theexpositor.wordpress.com/2007/06/21/todd-friel-13-evangelistic-phrases-that-produce-false-conversions/