Cu toții știm ce înseamnă avortul


Un pricipiu biblic al justiției ne spune că, cu cât suntem mai conștienti că acțiunea noastră e greșită, cu atât vina noastră este mai mare și suntem mai pasibili de judecată ("Robul acela, care a ştiut voia stăpânului său şi nu s-a pregătit deloc şi n-a lucrat după voia lui, va fi bătut cu multe lovituri. Dar cine n-a ştiut-o şi a făcut lucruri vrednice de lovituri va fi bătut cu puţine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult." - Luca 12:47, 48).

Scopul acestui articol este să demonstreze faptul că atunci când vine vorba de avort, fiecare știm ce înseamnă de fapt – întreaga lume știe. Omorâm copii. Activiștii pro-choice și pro-life știu și ei bine lucrul acesta.

Înainte să demonstrez acest lucru, să clarificăm ce s-a întâmplat în Curtea Supremă acum 45 de ani, în cazul Roe v. Wade, când un avort la cerere a fost făcut intangibil de către lege. Acest lucru a fost posibil în doi pași: primul, spunând că un avort nu poate fi împiedicat nici în luna a noua a sarcinii, dacă “păstrează viața și sănătatea mamei”. Al doilea pas a fost definirea “sănătății” mamei cuprinzând “factorii fizici, emoționali, psihologici, familiali și vârsta mamei - factori relevanți pentru starea de bine a pacientei.”

Timp de 40 de ani lucrul acesta a însemnat că orice factor de stres este un temei legal pentru avort. Am omorât peste 50 de milioane de copii (n.t. – în SUA). Și ceea ce ne face mai vinovați ca națiune este că știm exact ce facem. Dovezile sunt următoarele:

1. Susținătorii avortului admit că omoară copiii

Am invitat un activist pro-avort la masă odată, pregătit să-i expun 10 motive pentru care copiii nenăscuți sunt ființe umane. M-a oprit și mi-a spus: “Știu asta. Știu că omorâm copii.” Am rămas uimit. A continuat: “Este o măsură de dreptate pentru femei. Ar fi un rău mai mare să negăm dreptul femeilor de a avea libertate reproductivă.”

Ceea ce înseamnă că femeile nu ar trebui să fie mai împovărate de consecințele unei sarcini nedorite decât bărbații. Eliberarea de povara purtării unor copii nedoriți este temeiul pentru avort, la care Președintele Obama s-a referit de atâtea ori în discursurile lui publice, când vorbea despre drepturi egale pentru femei.

Știm cu toții ce înseamnă. Omorâm copilași.

2. Sunt state care tratează avortul ca omucidere

Știm ce înseamnă avortul, pentru că 38 de state (inclusiv Minnesota), tratează omorul nenăscuților ca o formă de omucidere. Setul de legi se numește “omucidere fetală”.

Este ilegal să iei viața nenăscutului dacă mama îl dorește, dar este legal să-l omori în caz contrar. În primul caz, legea tratează fetusul ca pe o ființă umană cu drepturi, iar în al doilea, ca pe o non-ființă fără drepturi.

Latura umană este definită de dorința celor puternici. Puterea face legea. Când definim umanitatea celor nenăscuți prin voința celor puternici, știm cu toții ce facem.

3. Chirurgia fetală tratează copiii nenăscuți ca pe niște pacienți

Dr. Steve Calvin, specialist în sarcinile cu risc ridicat, a scris acum câțiva ani în Arizona Daily Star: “Este o schizofrenie inevitabilă în avortarea unui fetus de 22 de săptămâni, perfect normal, cănd, în același spital, vărul său este operat intrauterin.”

Când fetusul este dorit, este tratat ca și copil și pacient. Când nu este dorit, nu este copil, nu are drepturi. Știm cu toții ce se întâmplă.

4. Dimensiunea nu afectează valoarea umană

Adolescentul de 1,86 m nu are mai mult drept la viață decât surioara lui de 50 cm care stă în brațele mamei sale. Dimensiunea este, precum știm, irelevantă din punct de vedere al moralității. 5 cm, 50 cm, 120 cm - nu contează; este irelevant să decidem cine ar trebui protejat.

5. Puterea rațiunii incomplet dezvoltată nu descalifică valoarea umană

Un nou-născut de o lună, alăptat la sânul mamei sale, nu are rațiune. Dar puțini sunt cei care se aventurează să facă infanticidul acceptat. Majoritatea își dau seama de realitate. Înăuntrul și în afara uterului, fătul nu poate încă gandi, dar în ciuda acestui lucru, este o ființă umană.

Știm cu toții ce facem.

6. Prezența în uter nu anulează valoarea umană

Locația sau mediul nu determină dacă ai sau nu dreptul la viață. Scott Klusendorf întreabă: “Cum se poate că o traversare de 15 cm a canalului cervical transformă brusc statutul fetusului din non-persoană în persoană?”

Stim cu toții ce facem.

7. Dependența de mamă nu anulează valoarea umană

Persoanele dependente de dializă sau de aparatele medicale sunt considerate ființe umane. Cei nenăscuți nu pot fi considerați mai puțin valoroși dacă depind de mama lor pentru a primi oxigen și nutrienți. De fapt, instinctul ne face sa operăm exact invers: cu cât cel mic este mai dependent de noi, cu atât nevoia de a-l proteja este mai mare.

(Observațiile de la punctul 4 până la 7 au fost adunate de Scott Klusendorf sub acronimul SLED - Size, Level of development, Environment, Degree of dependence – niciuna nu este relevantă din punct de vedere etic pentru definiția vieții umane).

8. Materialul genetic al fiecărui om este unic

Bagajul genetic al omului este diferit de al oricărei alte creaturi încă din momentul gestației. Este complet și unic încă de la început. Odată nu se știau aceste lucruri. Acum știm.

9. Toate organele vitale sunt prezente încă de la 8 săptămâni de sarcină

Organele vitale sunt prezente încă de la 8 săptămâni de sarcină: creierul funcționează, inima pompează sânge, ficatul produce celule sangvine, rinichii filtrează, degetul are amprentă. Și totuși, majoritatea avorturilor se produc după această perioadă. Nu puteam spune că nu știm ce facem!

10. Fotografiile sunt grăitoare

Minunea ecografiilor ne ajută să privim la ceea ce se întâmplă în uter. La 8 săptămâni, copilul își suge degetul, este sensibil la sunete și la durere. Uitați-vă la acest video care ne arată ce se întâmplă de la concepere până la naștere.

Știm că embrionul este un copil, de fapt.

11. Când două părți sunt în conflict, cea cu valoare mai mare trebuie protejată

Cunoaștem principiul justiției care spune că atunci când două părți sunt în conflict, dreptul de a câștiga îi revine celei care reprezintă o valoare mai însemnată. Nu acceptăm dreptul de a conduce cu 200 km/h, pentru că valoarea vieții este mai mare decăt valoarea punctualității sau a senzațiilor tari. Dreptul unei ființe nenăscute de a rămâne în viață și dreptul unei femei de a nu fi însărcinată, sunt în conflict. Dar nu sunt drepturi egale. A rămâne în viață este mai valoros și mai fundamental decât a nu fi însărcinată. De aceea suntem vinovați când omorâm un copil.

Pentru creștinii care cred în Cuvântul lui Dumnezeu, am mai putea adăuga înca alte 10 motive care ne demonstrează că știm ce se întâmplă în momentul avortului și de ce acesta este greșit.

Dar scopul acestui articol este triplu:

  • Să nu ne putem folosi de scuza neștiinței și a ignoranței. Este uimitor cât de relevante sunt versetele din Proverbe 24:11,12 în situația de față: “Izbăveşte pe cei târâţi la moarte şi scapă pe cei ce sunt aproape să fie înjunghiaţi. Dacă zici: „Ah! n-am ştiut!”… Crezi că nu vede Cel ce cântăreşte inimile şi Cel ce veghează asupra sufletului tău? Şi nu va răsplăti El fiecăruia după faptele lui?

  • Să ne cimentăm convingerea că trebuie să rezistăm acestui curent malefic

  • Să intensificăm rugăciunea și vestirea Cuvântului, urmărind salvarea sufletelor din țara noastră, pentru că inimile împietrite de păcat, nu ignoranța, sunt rădăcinile acestui masacru

Sursa - https://www.desiringgod.org/articles/we-know-they-are-killing-children-all-of-us-know