Patru moduri în care creștinii pot ieși în evidență la locul de muncă

În cartea sa, Every Good Endeavor (Orice efort bun), Tim Keller spune că fiecare creștin ar trebui să se distingă de necreștini la locul de muncă. Bineînțeles, este mai ușoară teoria decât practica, însă cultivarea unor vieți “atrăgător de distincte” este un lucru esențial.

1. Fii cunoscut ca un om corect, iubitor și devotat celorlalți.

Conduși de iubirea și acceptarea Tatălui prin Isus Cristos, putem fi cunoscuți ca și oameni corecți, iubitori si devotați celorlalți. Cunoscând adâncimea păcatului propriu și dimensiunea harului lui Dumnezeu față de noi, putem fi gata să iertăm și să fim împăciuitori ("şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri." - Matei 6:12, "fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos." - Efeseni 4:32). De asemenea, putem avea oportunitatea să riscăm în favoarea altora.

Keller ne spune povestea unei tinere care vizita biserica sa. Nu era gata să devină creștină, însă era interesată și dorea sa afle mai multe, toate datorită unei interacțiuni avute cu șeful ei. Keller spune: "Lucra pentru o companie în Manhattan, și nu cu mult timp după angajare a comis o greșeală care, credea ea, i-ar fi periclitat poziția, dar șeful ei a luat responsabilitatea greșelii asupra lui în fața superiorilor. În consecință, și-a știrbit din reputație și din credibilitate. Tânăra a fost uimită de gestul său și a dorit să-i mulțumească, spunând că a avut parte de superiori care și-au asumat meritele ei pentru ceva ce făcuse bine, dar niciodată pentru ceva ce făcuse greșit. Dorea să știe ce îl făcea diferit.

Șeful era foarte modest și evita întrebările de genul acesta, însă ea a insistat. Într-un final i-a spus: 'Sunt creștin, ceea ce printre altele, înseamnă că sunt acceptat de Dumnezeu datorită faptului că Isus a luat vina păcatelor mele, pe cruce. De aceea am această dorință, câteodată și puterea, de a lua asupra-mi vina altora.' Tânăra l-a privit un moment și l-a întrebat: 'La care biserică mergi?' ”

2. Fii cunoscut ca o persoană generoasă

În funcție de context și oportunitate, generozitatea la locul de muncă poate fi exprimată în multe feluri. Managerii pot fi generoși cu sfaturile, disponibilitatea și investiția în oameni. Fiecare dintre noi putem fi generoși cu timpul sau banii noștri, sacrificându-ne resursele. Micii investitori pot să se mulțumească cu un profit mai mic în favoarea angajaților, clienților sau vecinilor. Tegu, de exemplu, este o companie care confecționează jucării din lemn, fondată de Will si Chris Haughey. Conduși de credința creștină, se mulțumesc cu un profit mai mic în favoarea oamenilor din Honduras, de unde importă materia primă, creând un fond pentru angajați.

Putem să arătăm generozitate colegilor noștri și în afara orelor de muncă: gătind o masă caldă pentru cineva care tocmai a născut, participând la înmormântarea rudei cuiva, ieșind în oraș cu cineva care are nevoie de un sfat sau participând la nunta cuiva. Generozitatea în afara orelor de muncă este o dovadă de iubire: le arătăm că îi privim ca pe niște persoane, nu doar ca pe niște colegi productivi.

3. Fii cunoscut ca un om calm și echilibrat în fața greutăților și eșecului

“Aceasta este poate cea mai grăitoare metodă prin care îți poți da seama dacă cineva folosește resursele din Scriptură pentru dezvoltarea caracterului personal”, spune Keller. Felul în care răspundem sau reacționăm când suntem trecuți cu vederea când este vorba de promovare, când nu obținem bonusul râvnit sau când un coleg este cooptat în echipa în care doream noi să fim, arată în ce ne-am pus nădejdea și ce ne oferă identitate.

Keller scrie: “Pentru cei mai mulți oameni, eventualitatea unei regresii în carieră sau eșecul în afaceri reprezintă un dezastru. Când în joc este identitatea și menirea noastră de a trăi, ne panicăm, de multe ori acționând chiar impulsiv, fiind în stare să mințim sau să-i trădăm pe alții pentru a ne salva propria piele; alteori cădem în disperare. Dar Isus a spus: “mai degrabă, strângeți-vă comori în cer” (Matei 6:20). Ce înseamnă asta? Pavel ne spune că în Isus se ascund toate comorile ("Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înţelepciunii şi ale ştiinţei." - Coloseni 2:3), iar Petru ne spune că Isus a suferit respingere de dragul nostru, murind ca să ia asupra Lui ceea ce meritam noi. Asta nu e doar retorică sau teologie abstractă. Biblia spune că doar avându-L pe Isus ca și bogație, ești cu adevărat bogat, El fiind singura valută care nu poate fi devalorizată. Doar avându-L pe El ca și salvator ești cu adevărat un om de succes, pentru că statutul care îl primești prin El nu se poate pierde.”

Ca și creștini, plângem, dar nu ca cei care nu mai au nădejde ("să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde." - 1 Tesaloniceni 4:13). Putem să râdem de ziua care vine ("Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine." - Proverbe 31:25), pentru că știm că în ciuda viitorului mohorât, Dumnezeu nu-și abandonează copiii. El ține viitorul în mâna Lui ("Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei." - Matei 6:34).

4. Fii cunoscut ca un om autentic

Unii creștini nu vorbesc despre credința lor la locul de muncă. Alții, în schimb, vorbesc tot timpul, însă acțiunile lor îi marginalizează pe cei necredincioși. Bineînțeles, trebuie să avem discernământul necesar pentru a ști cum să împărtășim cu alții credința noastră, însă tăcerea nu e o opțiune.

Dacă vrem să fim oameni autentici, trebuie să ne aducem la locul de muncă întreaga identitate. Keller ne dă un exemplu: “Un cunoscut a început o afacere acum câțiva ani într-un sector în care producătorii produsului respectiv se foloseau de ignoranța clienților pentru a menține prețurile ridicate. Era convins că o nouă companie, mai transparentă în relația cu clienții ar putea oferi servicii mai bune la un preț mai avantajos, rezultatul nefiind doar profitul robust, dar și contribuirea la începerea unei reforme care ar aduce integritate într-un domeniu avid de aceasta. Când și-a prezentat ideea potențialilor parteneri și angajați, a fost întâmpinat cu un entuziasm remarcabil. A adăugat că noua companie va avea la bază anumite valori morale, cărora le va fi devotat nu doar pentru că vor atrage clienți și vor antrena câștigul, dar și pentru că aceste valori morale își au originea în credința sa creștină. A adăugat că, indiferent de credința pe care o are cineva, dacă este devotat acelorași valori și principii, îl va accepta ca și partener. Acest exemplu ne învață cum să fim deschiși cu privire la credința noastră, fără a-i exclude pe ceilalți.”

Ca și creștini, trebuie să profităm de orice ocazie oferită să mărturisim despre îndurarea, generozitatea, credincioșia și autenticitatea lui Isus. Când, inevitabil, vom eșua în aceasta, să fim grabnici în a căuta iertarea lui Dumnezeu și a semenilor noștri, știind că neprihănirea noastră o găsim doar în Cristos.

Sursa: https://www.thegospelcoalition.org/article/4-ways-christians-can-stand-out-at-work/