Trebuie să iau o decizie în ce privește cariera mea profesională


Care este felul de gândire pe care ar trebui să îl adopt ca și creștin în luarea acestei decizii?

Din nefericire, în mediul creștin contemporan întreaga idee de a-ți folosi gândirea a devenit suspectă. Este ca și cum folosirea abilităților naturale ale intelectului — în special în domeniul carierei — reprezintă o oarecare lipsă de credință. Noi trebuie să ne încredințăm cariera și vocația lui Dumnezeu, și El va gândi în locul nostru; Dumnezeu ne va arăta prin intermediul unui semn miraculos ce vrea El să facem.

Cred că cel mai semnificativ lucru la care suntem chemați atunci când căutăm să împlinim voia lui Dumnezeu în viețile noastre - fie că este vorba de vocație, alegerea unui partener sau alegerea unei locuințe - este să gândim. Însă, cum să gândim? În ce sens trebuie să ne folosim gândirea?

Biblia ne învață că trebuie să facem o analiză serioasă a darurilor și talentelor noastre, însă trebuie s-o facem recunoscând că Dumnezeu este Cel ce ni le oferă. Dumnezeu pune în noi talent și tot El este Cel căruia dorim să slujim și să-i fim plăcuți. Tocmai de aceea vrem să discernem care este voia Lui în ce privește vocația noastră.

Cum analizăm corect darurile și talentele pe care le avem?

Trebuie să gândim într-un mod cât mai profund și precis. Putem obține și ajutor în acest proces de gândire. Sfânta Scriptură ne încurajează să consultăm sfatul celorlalți pentru că de obicei talentele pe care le avem sunt recunoscute de cei care sunt în trupul lui Hristos. Oamenii din biserică, din familie și din cercul de prieteni au capacitatea să vadă mai clar ce ne caracterizează și pot să ne atragă atenția asupra darurilor care sunt în noi. De asemenea, cred că este foarte înțelept să apelăm la acei oameni ce au competența de a ne ajuta să discernem care sunt aceste daruri.

Uneori suntem constrânși de împrejurări să intrăm într-un anumit tipar de job sau carieră în care suntem calificați, avem talent, însă ne lipsește dorința sau motivația să ne implicăm 100%. Sunt de acord că se poate întâmpla să fim chemați de Dumnezeu să facem ceva ce ne displace, însă El e un manager mult mai bun de atât.

Pentru joburile care El ni le oferă în această lume, eu cred că Dumnezeu pregătește oameni care nu numai că sunt echipați de El cu daruri și talent, dar au și o puternică motivație lăuntrică.

Într-un fel, cred că una din cele mai mari minciuni ale diavolului este să ne facă să fim nemulțumiți cu munca noastră.

Dumnezeu te-a chemat să fii împlinit în profesia ta, așa că este perfect normal să te întrebi ,,Ce aș putea să fac să mă simt împlinit cu alegerea mea”?

Sursa: https://www.ligonier.org/learn/qas/ive-been-wrestling-career-decision-what-thinking-p/