Nu spuneți că Dumnezeu tace când Biblia voastră este închisă


"Nu spuneți că Dumnezeu tace când Biblia voastră este închisă".

Nu știu cine a spus sau a răspândit mai întâi aceasta idee, dar este clar că afirmația rezonează cu mulți, sau cel puțin cu mine. Aceste zece cuvinte ne reamintesc că Dumnezeu chiar și în dezordinea vieții noastre ne vede și ne vorbește. Dar prea des, nu ascultăm.

Dumnezeu este întotdeauna gata să ne vorbească. Pur și simplu trebuie să ascultăm, să ne deschidem urechile și inimile la ceea ce spune El în cartea pe care a inspirat-o. Când deschidem Biblia, găsim mai mult de 750.000 de cuvinte insuflate de Dumnezeu Însuși pentru noi.

Dumnezeu întotdeauna vorbește

Charles Spurgeon a spus: "Experiența nimănui nu poate întrece vreodată Scripturile. Cartea se lărgește și se adâncește odată cu trecerea anilor". În cei treizeci și trei de ani pe acest pământ, am experimentat în mod constant capacitatea Bibliei de a vorbi cuvântul potrivit, la momentul potrivit. Bunicul meu, care și-a petrecut viața în calitate de pastor, a mărturisit același lucru: Cuvântul lui Dumnezeu a continuat să fie proaspăt și a continuat să vorbească în moduri noi, deși citise același pasaj de nenumărate ori de-a lungul câtorva decenii.

A.W. Tozer a spus: "Biblia nu este doar o carte care a fost odată vorbită, ci o carte care vorbește acum". Dumnezeu dorește să ne vorbească în fiecare zi, prin Cuvânt. Cuvântul lui Dumnezeu nu este pur și simplu "o dată vorbit" ci vorbește continuu.

Când lăsăm Biblia pe raft nu mai auzim vocea lui Dumnezeu în viețile noastre. Mulți au împărtășit o altă afirmație populară: "Să te plângi despre faptul că Dumnezeu tace, atunci când Biblia îți este închisă este ca și cum te-ai plânge că nu primești mesajele atunci când telefonul îți este închis".

Costul frumos al Bibliei tale

Biblia este cea mai uimitoare carte din istorie. Oricine nu înțelege acest lucru este neinformat. Modul în care Scripturile au ajuns astăzi la noi este o poveste uimitoare:

  • Cu fiecare nouă descoperire arheologică, Scripturile și-au dovedit de fiecare dată acuratețea istorică. Sunt disponibile multe dovezi concrete pentru a avea încredere în acuratețea Scripturilor.

  • Mulți care au dus Cuvântul Lui Dumnezeu la populații noi, au făcut acest lucru cu un cost personal care de multe ori a fost chiar viața lor. Sacrificiul lor vorbește despre valoarea Scripturii.

  • Scripturile au format și influențat oamenii în fiecare etapă a istoriei. Biblia ne-a salvat, recreat și mobilizat în nenumărate rânduri.

John Piper scrie în cea mai recentă carte a lui “A Peculiar Glory”, despre călătoria pe care Scripturile au făcut-o prin istorie. El repetă frumusețea și slava lui Dumnezeu pe care o găsim în aceste pagini, deoarece Duhul arată "lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos" (2 Corinteni 4: 6). Dumnezeu ne aduce frumusețea, puterea și slava Sa într-o Carte.

Bucuria Lui este în Legea lui Dumnezeu

D.L. Moody a spus odată:

“O înviorare care să dureze ar trebui să vină prin Cuvântul lui Dumnezeu. Un bărbat s-a ridicat într-una din întâlnirile noastre și spunea că speră ca din seria de întâlniri să acumuleze învățătură pentru a-l ține toată viața. I-am spus atunci că tot așa ar putea încerca să mănânce suficient de mult la micul dejun încât să îi fie îndeajuns pentru o viață întreagă." Aceasta este o greșeală pe care o fac mulți oameni; ei merg la întâlniri religioase și au impresia că întâlnirile vor face toată munca. Dar dacă acestea nu vă aduc mai aproape de Cuvântul lui Dumnezeu, toată impresia va dispărea în câteva luni.

Există nenumărate binecuvântări pe care Dumnezeu vrea să ni le dea, care vor veni numai prin Cuvântul Său.

Trebuie să facem din Psalmul 1 un reminder zilnic.

“Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așază pe scaunul celor batjocoritori, ci își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc; tot ce începe duce la bun sfârșit.”

Psalmul 1:1-3

Există două lucruri pe care acest pasaj ni le cere să le facem: să renunțăm la păcat și să mergem spre Cuvântul lui Dumnezeu. Suntem chemați să facem din Scriptură desfătarea și bucuria noastră continuă zi și noapte.

Dumnezeu nu este tăcut

Dumnezeu ne vorbește mereu prin Cuvântul Său, dar Biblia ne spune clar că avem nevoie de niște “urechi speciale”, date de Dumnezeu, care să-L audă. Scripturile ne cheamă să avem "urechi de auzit" de șapte ori în Evanghelii și încă de șapte ori la începutul Apocalipsei.

Două dintre aceste exemple sunt Matei și Luca, care ne spun pilda lui Isus despre semănător și despre sămânță. Luca 8:15 explică:

“Sămânţa care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl ţin într-o inimă bună și curată și fac rod în răbdare.”

Jon Bloom a spus, referindu-se la Coloseni 3:16 , "Ceea ce avem nevoie cu disperare, mai mult decât orice altceva în lume, este Cuvântul lui Hristos care să locuiască în noi într-un mod bogat."

Trebuie neapărat să-L auzim pe Dumnezeu vorbind cu noi prin Cuvântul Său, și să strângem tot ceea ce ne spune într-o inimă onestă și bună. Cu cât vom asculta și vom împlini tot ce ne spune Dumnezeu, El ne va da har și călăuzire pentru a ne încrede în El în orice vreme, oricât de grea sau nesigură ar fi.

Oricât de îndepărtat ne poate părea Dumnezeu acum, El nu este tăcut și "nu este departe de fiecare dintre noi" (Faptele Apostolilor 17:27). Dumnezeu este întotdeauna activ și este gata să ne vorbească în mijlocul îngrijorărilor lumii noastre.

Dar suntem gata să ne deschidem cu răbdare Biblia și să-L ascultăm?

Sursa - https://www.desiringgod.org/articles/don-t-say-god-is-silent-with-your-bible-closed